divendres, 17 de maig del 2013

La panera dels tresors i el joc heurístic

Paral·lelament a l'activitat d'experimentació amb papers, els més petitons del grup, el Roger, la Mar Rovira i la Mar Pimentel, han jugat al joc de la descoberta: la panera dels tresors i el joc heurístic.

Amb la panera dels tresors, oferim la possibilitat de descobrir diferents formes, textures, colors, pesos, temperatures, sons... a través dels cinc sentits. Per això, consta de diversos materials que tenen qualitats sensorials ben diferents: de fusta, de roba, de metall, aspres, suaus, rugosos, de la natura... (i defugint sempre al màxim el plàstic, ja que és un material molt abundant en el dia a dia dels infants i que aporta poca informació sensorial).





El joc heurístic és una activitat que aprofita les accions espontànies dels nens i nenes i les potencia. Contribueix a estructurar el pensament, el llenguatge, la relació personal i les accions dels infants.

Durant la primera part de la sessió, els infants s'asseuen al terra, al costat d'un "focus de material", i ells exploren i combinen lliurement els objectes: posen i treuen, omplen i buiden, obren i tanquen, posen en fila, agrupen, aparellen, encaixen, aboquen, estiren, comparen...







Durant la segona part de la sessió, els infants recullen els objectes, col·locant-lo cadascun al seu recipient.D'aquesta manera es fa un treball de classificació d'objectes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici